Sunday, May 5, 2013

Tudom mit vettél tavaly nyáron...



Magyarország legnagyobb online piactere a vatera. Most írhatnám, hogy magyar ebay azért, hogy ne reklámozzak, de biztos jönnének kommentbe, hogy beírtam ebay.hu de nincs is ilyen. Szóval maradjunk csak a vateránál.

Ha megnyitod az oldalt, számos kategória közül választhatsz, talán a legnépszerűbbek ezek közül a ruhák és a műszaki cikkek. A részletes keresőbe pedig arra is rászűrhetsz, hogy melyik régióban található és milyen állapotú terméket szeretnél venni.

TOP TIPPEK KEZDŐ VATERÁSOKNAK:

1. Ha előreutalással szeretnél vásárolni, feltétlen nézd meg az eladónak hány tranzakciója volt eddig (neve melletti szám). 10 pozitív alatt nem az igazi

2. Ha az eladónak több tranzakciója volt másik lényeges szempont hogy milyenek az értékelései (neve melletti %)

3. Ha van rá mód, személyesen próbáld meg átvenni a terméket ezzel elkerülve az átverést és megspórolva a postaköltséget

4. Ha az eladó parfümöt árul az nagy valószínűséggel hamis, de ha sok a pozitív értékelése, lehet hasonlít az igazira (értékelések elolvasása segít a döntésben)

5. A használt műszaki illetve sportcikkek általában jó minőségűek, de használt ruhát inkább a turiban vegyél

6. Nyáron nagyon mennek a külföldről behozott Ray Ban szemüvegek. Ha nincs belekarcolva, hogy RB akkor hamis, de ha benne van se garancia, mert a kis kínaiak már karcolni is megtanultak. Másik hátrány pedig a hosszú várakozási idő (3 hét) mert az eladó ebay-ről rendeli, ezért már tavasszal rendelj, hogy nyáron hordhasd

7. A népszerű külföldről érkező nyári ruhák szintén nagyon mennek, de olcsóbban jössz ki ha megtanulsz ebay-ezni a vaterázás mellett



Végül pedig az utolsó tippem amivel spórolhatsz is:
Általában a használt termékek eladója legalább annyira szeretne megszabadulni a cikktől, mint amennyire te szeretnéd megszerezni. Ezért ha nem licitálós az aukció mindig ALKUDJ. Tapasztalataim szerint az eladó van, hogy annyira fél, hogy nem tudja eladni termékét, hogy az ár 15-20%-kal is lentebb vihető.

Én általában így vásárolok. És neked milyen tapasztalatai vannak??


2 comments:

  1. Mi is vásároltunk már a vatera.hu-ról és az ebay-ről is. Tesóm például a cipőjét szokta rendelni Amerikából, és még eddig soha nem volt semmi gond. Ruhát igaz nem nagyon vennék így, mert azt azért csak fel kell próbálni előtte, de a cipőt egyszerűen megnézed itthon, hogy melyik méret kell, és azt rendeled.
    Amúgy köszi Patrik a hasznos tanácsokat! :D

    ReplyDelete
  2. Egyik ismerősöm nyári tornacipőt szokott rendelni ebay-ről. Igaz nem eredeti de egy nyarat kibír. Méretre figyelni kell mert nem mindig megfelelő a számozás, tavalyi kicsi is lett rá.

    ReplyDelete