Monday, May 6, 2013

A netes reklám hatákonysága

Egyre elterjedtebbek az internetes reklámok, a következő grafikon a ezek miértjét a legtömörebben és egyszerűbben talán a következő cikk foglalja össze, amit a sikermarketing.hu oldalon találtam.Próbáltam magamtól is kútfőből írkálni dolgokat, de jobbnak láttam ha egy kész forrást felhasználva, összefoglalva letisztulva teszem elétek a web-es PR napsütötte oldalát.


A leghatékonyabb reklám: a jó honlap
A jól felépített honlap megtalálható, vagyis a Google / Origo által adott találatok listáján előkelő helyen szerepel.

Miért hatékony reklám egy jó honlap? Mert az ideális reklám minden jellemzőjének eleget tesz:
  • Aki az interneten keres, intenzíven keresi az információt, megoldást keres a problémájára. Ezáltal nyitott lesz a honlap fő üzenetére, amely a hatékony reklám egyik titka.
  • Folyamatosan látható a reklám. A honlap akár évekig is tudja közvetíteni a vállalkozás üzenetét, éjjel-nappal, éppen akkor, amikor a potenciális vevő nyitott rá. 
  • Hosszabb üzenetek eljuttatására is alkalmas. Míg a TV-reklám is csak 1-2 reklámüzenetet tud célba juttatni, a honlap annyi aloldalból állhat, amennyit tulajdonosa fontosnak lát közölni magáról. Ennek átgondolása része a webfejlesztésnek. 
  • Könnyű továbbajánlani. Minden ideális reklám azért tud jól működni, mert az emberek beszélnek és beszélgetnek róla, így működik a szájreklám is. Egy honlap linkjét igazán egyszerű továbbküldeni olyan barátoknak, akikről tudjuk, hogy szükségük van egy ilyen termékre, szolgáltatásra. 
  • Költséghatékony. Nincs több feleslegesen kinyomtatott katalógus, amely - olyan emberhez kerülve, akit nem érdekel - a szemétben végzi. Nincs felesleges újsághirdetés sem. 
  •  Hatása a honlap tulajdonosa számára is mérhető, ha változtatásra van szükség, könnyen és gyorsan átalakítható. Akár több változat is tesztelhető. 
  • Jól lehet célozni vele - de csakis akkor, ha a honlapkészítő jól átgondolt módon végzett kereső optimalizálást, vagyis a honlap megtalálható.


    Ritkán hatékony a "házilag" összedobott honlap, bár ránézésre lehet, hogy jónak tűnik… Az igazi keresőoptimalizálás pedig már a honlap felépítésénél kezdődik, utólag kisebb hatékonysággal végezhető.

No comments:

Post a Comment