Wednesday, May 22, 2013

iWiW, MyVip, komolyság...

Az iWiW.hu őse, a WiW.hu az egyik legelső volt a közösségtérképező honlapok között a külföldi Ryze, a Friendster és az Everyonesconnected.com mellett. Várady Zsolt webfejlesztő 2002 márciusában készítette el a tesztváltozatot, és még az év április 14-én kezdte meg a lap a működését. 2005 és 2010 között a leglátogatottabb oldal volt. Az iWiW-be csak úgy lehetett belépni, ha egy korábban regisztrált tag meghívót küldött nekünk. Azért ez elég elképzelhetetlen a mai világban, ahol a 10 éves kis picsáknak is fésze van. :D Na de erről később. Regisztrációkor a nevét és e-mail címét tárolja el a rendszer, de további adatokat is meg lehet adni, mint például születési dátum, foglalkozás vagy az általános-, közép-, főiskola, egyetem, ahova járt. A regisztrációkor megadott (meghívott) e-mail cím később akár módosítható is. Amivel az iWiw viszont többet tud, mint a fészbuk, hogy az ismerős keresés közben rá lehet vagy lehetett szűrni városra és ha jól emlékszem email címre is.

A myVIP egy magyar ismeretségi hálózat, ami 2006. április 8-án kezdte meg működését.
Megjelenésekor ez a rendszer már nem számított újdonságnak, hiszen ekkora már csaknem 4 éve létezett a sokban hasonló WiW (illetve iWiW), és néhány hónapja a Barátikör.com is. ( Barátikör mi? na perszee…)
MyVipnek indulása után már 300.000 tagja volt egy éven belül pedig másfél millió. Ez azért elég szép teljesítmény be kell vallani. Talán korosztályban különbözött leginkább az iWiW-től, mert amíg ott többnyire idősebbek volt fent a myVipen az átlag korosztály én 14-20 évre tenném.

Viszont mindkét nagyobb magyar közösségi oldal ment a sűlyesztőbe mióta Magyarországon is jelen van a Facebook. Lehet, hogy üzemelnek még, de látogatottságot 0 és -1 közé tenném.
Eközben a fészbuk épp a kacsapicsa szájú és a látens homokos tinik korát éli.



Hát ennyit erről.......

No comments:

Post a Comment